Dávid-csillagos nyaklánc miatt vertek meg egy nőt Svédországban

Sjögren1Muszlim bevándorlók vertek meg a svédországi Uppsalában egy négygyermekes családanyát, amiért Dávid-csillagos nyakláncot viselt – jelentette az izraeli NRG News.

„Az egyik támadó azt mondta: Hallgass, vagy megölünk” – nyilatkozta az áldozat, Anna Sjögren. A negyvenes nőt még csütörtökön támadták meg, elmondása szerint eddig nem mert feljelentést tenni a támadás miatt.

„Épp a város egyik, muszlimok által sűrűn lakott negyedében sétáltam, amikor egy lány észrevette, hogy Dávid-csillagos nyaklánc van rajtam, erre beszólt és arcon köpött. Nagyon ideges lettem és félrelöktem” – mondta Sjögren a Cionista Világszervezet Antiszemitizmus-Ellenes Központjának. Mint mondta, ezután a lány mellől valaki egy éles tárggyal fejbe dobta. „Nem tudnám megmondani, ki volt az, minden olyan gyorsan történt.”

„Legalább tízen végignézték a támadást, mindegyikük palesztin nemzeti színű fejkendőt Sjögren2viselt. Néhány szemtanú később azt mondta, hogy elestem, és hogy senki sem támadott meg. Az egész teljesen hihetetlen.” Az orvosi jelentés szerint Sjögren állkapcsa súlyosan megsérült, a szemei bedagadtak, szinte az összes testtáján sérüléseket szenvedett.

„Nem tehetek feljelentést a rendőrségre, mivel így a támadók ki tudják deríteni a nevemet és a címemet. Így tudni fogják, hogy én voltam az a zsidó, aki feljelentette őket” – mondta. Ennek ellenére hétfőn Sörgsjen felvette a kapcsolatot egy helyi zsidó biztonsági szolgálattal.

Sjögren az egyik szervezője egy, szeptember 7-ére bejelentett Izrael-párti demonstrációnak. Az rendezvényt a Cionista Világkongresszus hónapok óta tervezi. „A Dávid-csillag rendkívül mély jelentésű, fontos szimbólum. Akármi történik, nem fogom levenni” – írta Sjörgen a Facebook-oldalán. „Büszkén kiállok Izrael mellett, nem hagyom, hogy elhallgattassanak. Am Yisrael Chai (Az izraeli nép élni fog!). Nem felejtünk és nem bocsátunk meg!”