Ártatlan emberre emlékeztek a Jobbik szerint az FTC-MTK-találkozón

Novák Elõd

Novák Előd

A miniszteri biztosi és az országgyűlési képviselői tisztségek összeférhetetlenné tételét kezdeményezte csütörtökön benyújtott törvényjavaslatában a Jobbik. Novák Előd a „holokausztiparról” is kifejtette nézeteit.

Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, közfelháborodást okozott a miniszteri biztosok napvilágra került díjazása. Utalt arra, hogy korában már benyújtottak egy törvényjavaslatot, amelyik tiltotta volna a „politikusi álláshalmozást”. Komoly sikernek tekintik, hogy „a Jobbik kezdeményezésének és folyamatos tiltakozásának köszönhetően” 2014-től országgyűlési képviselő nem lehet polgármester, önkormányzati vagy megyei közgyűlési képviselő.

Novák Előd azt mondta, a 2006-os kampányban a Fidesz „még azon szörnyülködött”, hogy a Gyurcsány-kormány négy miniszteri biztost alkalmazott. Azóta viszont a nyolc miniszter mellett 45 biztos van – hívta fel a figyelmet.

Novák Elődöt a sajtótájékoztatón kérdezték a Raoul Wallenberg Egyesület azon javaslatáról, hogy ne kaphasson támogatást közpénzből az az egyesület, amelyik nem tesz érdemi intézkedést a mérkőzésein történő antiszemita megnyilvánulások ellen. A javaslat azt követően született, hogy a szombati FTC-MTK-találkozón a ferencvárosi szurkolók egy csoportja In Memoriam Csatáry László feliratot feszített ki.

A Jobbik alelnöke azt mondta, elképesztőnek tartja, hogy bármilyen szankció érjen egy focicsapatot azért, mert a mérkőzésén kifeszítettek „egy ártatlan emberre”emlékező transzparenst, , „hiszen azt gondolom, az ártatlanság vélelme mindenkinél fennáll, akit nem ítéltek el”. (Csatáry a háború után elmenekült a felelősségre vonás elől, így távollétében ítélték halálra 1948-ban.) „A holokausztipar részének” tudja be „ezt a hisztériakeltést” – jelentette ki.

Szerdán az FTC elnöksége sajnálatát fejezte ki a mérkőzéseken történtekért. Közleményükben azt írták, hogy politikai provokáció történt, amellyel a nézők egy maroknyi csoportja megsértette a klub 114 éves szellemiségét, és minden jóérzésű szurkolótársukat.

Ide kattintva elolvashatja a Tett és Védelem Alapítvány reakcióját az FTC közleményére.

forrás: nol.hu