A Fox News műsorvezetője szerint az Egyesült Államok demokrata elitje tolerálja az antiszemitizmust

Mark Levin azzal vádolja Joe Bident és más magas rangú demokrata politikusokat, hogy figyelmen kívül hagyták Louis Farrakhan antiszemita megnyilvánulásait a február végén tartott Megváltók napi rendezvényen. Az Nation of Islam (Iszlám Nemzet) éves konferenciáját február 24-26. között rendezték Chicagóban. 

A rendezvényen Louis Farrakhan, Amerika legbefolyásosabb muszlim vezetője, a Nation of Islam első embere több alkalommal is a zsidókat szidalmazta, elítélve a „zsidó hatalmat” és a „Sátán zsinagógáját” emlegette. A szervezet 89 éves vezetője arról is beszélt, hogy minden ajtóban, amely a hatalomhoz vezet, van egy őrszem, akit a zsidók tartanak.

Mit ér az állampolgári szavazat, ha a voksok nyertesének olyasvalakihez kell fordulnia utasításokért, akit soha nem választottak meg? – kérdezte. Hozzátette: a zsidók azáltal gazdagodtak, hogy pénzt adnak kölcsön kamatra, és fojtogató befolyásuk alatt tartják ezt a kormányt.

Farrakhan Adolf Hitlert sem hagyta ki a beszédéből, amikor azt mondta a náci vezető szembeszállt az uzsorával és felvette a harcot a pornográfiával, amelyet a zsidók hoztak a németekre.

Louis Farrakhan előadása 2018-ban a Jackson Állami Egyetemen, ahol bemutatta „A feketék és a zsidók titkos kapcsolata” című könyvet. 

Mark Levin, a Fox News műsorvezetője arra a kérdésre kereste a választ, hogy miért nem ítélte el Joe Biden és Kamala Harris ezeket az egyértelműen antiszemita nyilatkozatokat. Megjegyezte, hogy a muszlim vezetőt 2005-ben meghívta ebédre a kongresszus fekete képviselői lobbicsoportja, az eseményen pedig Barack Obama akkori szenátor is részt vett.

„Miért hívták meg ezt az embert? Mert a Demokrata Pártnak van egy problémája” – mondja Levin, aki szerint Farrakhan „jelentős befolyással bír” a Demokrata Pártra. A műsorvezető idézte Kevin Williamsont, aki a National Review konzervatív lapban arról értekezett, hogy a demokratáknak „kisebb szocialista problémájuk van”.

„Nagy problémájuk van a zsidógyűlölő különcökkel. Közülük is kiemelkedik Louis Farrakhan tiszteletes az úgynevezett Iszlám Nemzetből. Farrakhan évtizedek óta nyíltan és büszkén zsidógyűlölő csodabogár. De a demokraták még mindig szükségét érzik, hogy gesztusokkal hódoljanak. Olyan Trump-ellenes vezetők, mint Tamika Mallory vagy Linda Sarsour a Women’s March mozgalomból felkarolták Farrakhant, és legyeskednek körülötte. Karrierje felívelésekor, 2005-ben Barack Obama 2005-ben szintén kereste a társaságát. A kongresszusi fekete caucus szintén konzultált vele. Bill Clinton mellette állt Aretha Franklin temetésén, és ezzel hallgatólagosan felemelte a szektavezért. A kaliforniai demokraták, Barbara Lee, aki most szenátor akar lenni, és Maxine Waters részt vettek Farrakhan nyilvános rendezvényein, és az Obama-kormányzat veteránja, Eric Holder is pózolt vele egy közös képen”

– írta Williamson.

„Farrakhan egy antiszemita. Erről nincs vita. Eric Holder, Maxine Waters és mások, akik státuszt és befolyást biztosítanak Farrakhannak és bandájának, lehet hogy nem antiszemiták. Minden bizonnyal kollaboránsok” – fogalmazott.

Levin hangsúlyozza a Demokrata Párt progresszív képviselői ma is tesznek antiszemita megjegyzéseket.

„Az újonnan megválasztott képviselő Ilhan Omar láthatóan nem tudja kinyitni a száját anélkül, hogy ne eresztene meg egy antiszemita rágalmat, amelyben a zsidókat hazafiatlansággal vádolja. A kettős lojalitás és az amerikai politikai vezetők megvesztegetésének mantrája, hogy támogassák Izraelt. A zsidók egy idegen ország iránti hűséget sürgetnek, szajkózza a politikus. Rashida Tlaib képviselőnőnek hasonló problémái vannak, akiről kiderült, hogy Farrakhan egyik balliberális kiadványának munkatársa volt. Az Amerikai Demokratikus Szocialista szervezet aktivistái, amelynek tagja Alexandria Ocasio-Cortez szélsőbaloldali demokrata képviselő is, nemrég eltörléspárti szlogeneket skandáltak, miközben a zsidó állam felszámolására szólítottak fel ” – írta Williamson.

Levin szerint a baloldal inkább nevezi fehér fajgyűlölőnek Trump volt elnököt, minthogy saját antiszemita múltjával foglalkozzon.

„Az erőfeszítés, hogy a konzervativizmusból megpróbáljanak a KKK-t (Ku Klux Klán), a neonácizmust csinálni, igazán elképesztő, különösen, ha figyelembe vesszük a Demokrata Párt történetét és különös tekintettel a KKK, a rabszolgaság, a szegregáció és a Jim Crow felkarolására. Annak ellenére, hogy a párt története során meghiúsította az 1964-es polgárjogi törvényt és az 1965-ös választójogi törvényt, annak ellenére, hogy jelenlegi elnöke, Joe Biden rasszista és szegregációpárti volt karrierje elején, amikor ellenezte az állami iskolák integrációját, és dzsungelnek nevezte azt” – fogalmaz a műsorvezető.

Mark Levin hozzáteszi:  az antiszemitizmus folyamatosan terjed, és „nagyon, nagyon csúnyává” válik. Az Egyesült Államok elnöke szinte semmit sem mond minderről. A demokraták vezetése eltűri az antiszemitizmust.”