hogyan segíthetsz?

A Tett és Védelem Alapítvány zsidó szervezetek civil kezdeményezése, amely a zsidó tradíciókat követve kész határozott lépéseket tenni az egyre inkább elharapódzó antiszemita jelenségek visszaszorításáért.

támogatásForródrót: (+36 1) 51 00 000

Hírek

Veszprémy László Bernát: „Antiszemita terror zajlik ellenünk” – Interjú a megtámadott holland zsidó étterem tulajdonosával

Szami Bar On amszterdami étteremtulajdonos, akinek kóser éttermét a patinás Vondelpark déli oldalán többször is megtámadták bevándorlók az utóbbi időben. A Beer Seva-i IDF-veterán nem félti magát, de úgy véli, „antiszemita terror” zajlik ellene. Azt is elmondta, miért támogatja Geert Wilderst és a magyar határkerítést.

Tavaly az Egyesült Államokban 57%-kal nőtt az antiszemita incidensek száma

Az ADL (Anti-Defamation League) éves jelentése szerint 2017-ben…

Veszprémy László Bernát: Prominens brit baloldali politikus vádolja a cionistákat náci kollaborációval

Náci kollaborációval vádolta London volt baloldali polgármestere a cionista mozgalmat, egy 1933-as szerződésre hivatkozva. Mennyi az igazság Ken Livingstone állításában, és miért torzító tettesként kezelni a cionista mozgalmat?

2018 egyik francia kérdése, avagy ki lesz a fő antiszemita?

2017 nyara óta a Lázadó Franciaország nevű radikális baloldali alakulat a francia ellenzék vezető erejeként, Emmanuel Macron francia elnök első számú ellenfeleként igyekszik pozicionálni magát. Ebben a politikai törekvésében Izrael és az antiszemitizmus ügye is kiemelt szerepet foglal el.

Veszprémy László Bernát: „Folyamatosan növekvő radikális muszlim kisebbség”

Michael Wolffsohn izraeli történész, jelenleg a Müncheni Egyetem oktatója a konzervatív-liberális Neue Zürcher Zeitung számára beszélt az muzulmán bevándorlás és a növekvő antiszemitizmus kérdéseiről.

 „Üzlet és zsidóság” (!!!) - A TEV reakciója a Magyar Narancs február 15-i cikkére

A cikkben említett „több tízmilliós támogatás” azt a hamis látszatot kelti az olvasóban, mintha a TEV a működéséhez szükséges forrásokat állami támogatásokból biztosítaná. Ezzel szemben a tény az, hogy a tevékenységét alapvetően az alapító által vezetett szervezet, az EMIH hozzájárulásából finanszírozza